Reklamacije i plaćanje

NAČIN PODNOŠENJA PRIGOVORA I REKLAMACIJE

Ako su usluge iz ponude nekvalitetno izvršene, putnik može zahtijevati razmjernu odštetu tako da priloži pismeni prigovor. Svaki putnik ima pravo prigovora zbog neizvršene uplaćene usluge. Svaki putnik - nosilac potvrđene rezervacije, prigovor podnosi zasebno.

Putnik je dužan na dan dolaska odmah kod predstavnika pružatelja usluga ( recepcionera ili vlasnika smještaja i sl. ) reklamirati neodgovarajuću uslugu i o tome obavijestiti ured agencije e-mailom na info@via-mea.com ili telefonski na broj 385 (0)51 781 799. Putnik je dužan surađivati sa pružateljem usluga i agencijom u dobroj namjeri da se otklone uzroci prigovora. Ako Putnik na samome mjestu prihvati ponuđeno rješenje prigovora koje odgovara uplaćenoj usluzi, agencija nije dužna uvažiti naknadni prigovor.

Ukoliko ni nakon intervencije na licu mjesta problem nije bio otklonjen, najkasnije 8 dana po povratku s odmora, putnik je dužan poslati pismeni prigovor zajedno s popratnim dokumentima i fotografijama koje dokazuju osnovu prigovora agenciji e-mailom na info@via-mea.com ili poštom na adresu VIA MEA TRAVEL, I.Skomerže 1, 51260 Crikvenica.Agencija će uzeti u razmatranje samo potpuno dokumentirane pritužbe zaprimljene u roku od 8 dana nakon završetka rezervacije.

Dok postupak rješenja traje, a ukupno najviše 14, odnosno 28 dana nakon ulaganja prigovora, putnik se neopozivo odriče posredovanje bilo koje druge osobe, arbitraže UHPA-e ili druge institucije, kao i davanja informacija u medije. Isto tako u ovom vremenu putnik se odriče prava na tužbu. Najviši iznos nadoknade po prigovoru može doseći iznos reklamiranog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana. Ovime se isključuje pravo putnika na nadoknadu idealne štete.

Agencija se ne može smatrati odgovornom za eventualne klimatske uvjete, čistoću i temperature mora u destinacijama, te sve ostale slične situacije i događaje koje mogu uzrokovati nezadovoljstvo putnika, a ne tiču se direktno kvaliteta rezervirane smještajne jedinice (npr. nedostatak snijega; loše vrijeme, loše uređene skijaške staze ili plaže; prevelike gužve, krađa ili oštećenje imovine i sl.).

Ako je putnik sklopio ugovor o organiziranju putovanja kao "last minute rezervacije” (putovanje u posljednji trenutak), tada putnik prihvaća sve rizike takvog putovanja. Ta putovanja sadrže u sebi neizvjesne činjenice na koje agencija ne može utjecati, a putnik je prvenstveno zbog povoljnije cijene prihvatio takvo putovanje pa zbog toga putnik nema pravo prigovora prema organizatoru putovanja.

Napomena

Putnik potvrdom rezervacije i uplatom akontacije odnosno ukupnog iznosa potvrđuje svoju suglasnost s gore navedenim uvjetima.

KORIŠTENJE USLUGA NA OVIM STRANICAMA

Svrha Via-mea.com stranica je isključivo pomoći korisnicima da se informiraju o ponudi privatnih smještaja preko opisa i slika, i provjere slobodne termine iznajmljivanja, te da izvrše rezervaciju i uplatu.Cijene i ostali uvjeti boravka objavljeni na stranici podliježu općim uzancama u ugostiteljstvu te se boravak ispod 3 dana u pravilu naplaćuje +30% ukoliko se privatni iznajmljivač ne izjasni drugačije.Upozoravamo Vas da za provedbu transakcija putem naših stranica morate biti punoljetni, te da ovime prihvaćate financijsku odgovornost za transakcije koje izvršite Vi osobno ili maloljetne osobe koje stanuju u Vašem kućanstvu. Odgovorni ste za nadzor nad maloljetnim osobama koje ovdje koriste Vaše podatke, te za istinitost i točnost podataka koje nam dajete za provedbu rezervacije ili financijske transakcije.

U slučaju bilo kakve zloupotrebe ove stranice (upis lažne rezervacije ili sl.) bit će Vam onemogućen pristup našem siteu.

Načini plaćanja

  • Plaćanje gotovinom u Hrvatskoj na žiro račun kod Erste Banke IBAN: HR72 2402006 1100 634064
  • Plaćanje bankovnom doznakom iz inozemstva

Potvrde o uplati

1. Plaćanje gotovinom u Hrvatskoj

Gosti iz Hrvatske mogu svoje rezervacije platiti gotovinom putem opće uplatnice ili netbankingom na naš žiro-račun kod Erste Banke IBAN:HR72 2402006 1100 634064

2. Plaćanje bankovnom doznakom iz inozemstva

Gosti iz inozemstva mogu svoje rezervacije platiti bankovnim transferom na naš račun. Troškove bankovnih transfera snosi gost u cijelosti.

3. Dinamika plaćanja

Prema našim Opcim uvjetima putovanja, uplatu rezervacije moguce je izvršiti po potvrdi rezervacije akontacijom u visini 15%-30% iznosa a ostatak u gotovini na licu mjesta.To se ne odnosi na
grupna putovanja gdje je 80-100 % ugovorenog iznosa potrebno uplatiti najkasnije 14 dana prije početka putovanja

4. Potvrde o uplati

Po uplati akontacije, ovisno o modelu plaćanja:

  • primit cete potvrdu o uplati i detaljne podatke o Vašoj rezervaciji
  • primit ćete Voucher, Račun i kalkulaciju s navedenim iznosom za plaćanje Iznajmljivaču osobno

Po uplati primit cete Racun sa specifikacijom troška svake uplate i Voucher-uputnicu koja sadrži sljedece podatke:

  • Ime, adresu i broj telefona pružatelja usluge (pravne ili fizicke osobe)
  • Adresu objekta ( apartmana, hotela, …)
  • Ime i adresu nositelja rezervacije ( osoba koja izvrši rezervaciju )
  • Broj osoba / imena gostiju koji koriste usluge navedene u rezervaciji
  • Opis uplacene usluge, period / datum korištenja usluge
  • Kontakti
Via Mea Travel d.o.o. - Nudimo vam mnogobrojne programe i izlete diljem Lijepe naše, a posebnu pozornost posvetili smo osmišljanju itinerera vezanih za Kvarner, regiju s najdužom i najkvalitetnijom turističkom tradicijom u Hrvatskoj. Odgojeni na njoj, mi znamo kako ju  promicati

Via Mea Travel d.o.o.Nudimo vam mnogobrojne programe i izlete diljem Lijepe naše, a posebnu pozornost posvetili smo osmišljanju itinerera vezanih za Kvarner, regiju s najdužom i najkvalitetnijom turističkom tradicijom u Hrvatskoj. Odgojeni na njoj, mi znamo kako ju promicati

Posaljite upit

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.